• Herstel , Onderhoud en Professionele Technische Hulp voor Bedrijven - Mail ons: Contact

 • RANSOMWARE .. DE PEST !

 • Wannacry … Ransomware
  U heeft het op elk nieuwsbulletin reeds gehoord…
  RANSWOMWARE is een pest (maar is maar één van de vele mogelijke aanvallen) en het zal alleen maar erger worden in de toekomst. Uw bestanden worden versleuteld en er word “LOSGELD” gevraagd. Betaal zeker niet , want dan steunt U alleen maar illegale praktijken. Bovendien is het helemaal niet zeker of U ook de “verslossende code” zult krijgen en uw bestanden terug gedecrypteerd krijgt..
  Laat de ransomware verwijderen en zet een recente back-up terug !
  Maak steeds een recente back-up en zorg ervoor dat de back-up schijf NIET aan uw pc vast blijft hangen (Ook niet via netwerk want deze kunnen ook gemakkelijk geëncrypteerd worden door dit soort boosdoeners.)

  Wat kan U hier preventief tegen doen:

  We zeggen het veelvuldig en ook nu blijkt het nog maar eens zijn nut te hebben :

  * Gebruik een goede antivirusscanner ( Helpt tegen heel wat meer dan alleen maar ransomware ! )

  * Zorg ervoor dat uw Windows up to date is ! PC’s met de recentste updates konden door dit specifieke ransomware zelfs niet aangevallen worden.

  * Gebruik uw gezond verstand 🙂 Mailtjes waarvan U niet zeker bent of over twijfelt… doe zeker de BIJLAGES NIET OPEN ! en klik nergens op waar U niet zeker van bent.

  * Installeer eventueel een tool zoals ransomfree om U (enkel en alleen ) tegen ransomware te helpen behoeden. U kan het programmaatje hier downloaden: https://ransomfree.cybereason.com/